Maraton Medika TV – Inovație în estetică. Tratamentul acneei în cazul adolescenților

Din cauza modificărilor hormonale care apar în timpul pubertății, acneea apare foarte des în cazul adolescenților. În funcție de severitatea leziunilor, tratamentul poate include produse cosmetice sau terapie medicamentoasă.

Primele semne leziuni acneice apar în timpul adolescenței, de aceea mersul la medicul specialist este foarte important pentru a ține sub control evoluția bolii.

„Acneea poată să apară din timpul adolescenței. 80% din adolescenți au cel puțin un episod acneic. Și în momentul în care apar tulburările din adolescență cel mai bine ar fi să mergem la medic pentru o evaluare” susține dr. Tatiana Niță, medic dermato-venerolog în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Cel mai des sunt utilizate în tratamentul acneei la adolescenți tratamentele topice. Ele însă trebuie administrate conform recomandărilor medicale.

„În funcție de forma și tipul acneei ne adaptăm și avem tratamentele topice.  Sunt cele care conțin diverse produse medicamentoase pe care le aplicăm la nivelul pielii și este foarte importat să se știe cum trebuie aplicate aceste produse, pentru că ele nu sunt doar creme sunt creme-medicament și se întâmplă să irite pielea” a explicat dr. Tatiana Niță.

În timpul utilizării tratamentului anti-acneic se poate observa o creștere a numărului leziunilor. Medicii susțin că acest fenomen este perfect normal.

„Tratamentul acneei este în doi pași. Asta înseamnă că la început, posibil, să-i ridice leziunile la suprafață. Produsele sunt folosite corect, dar pare că după câteva zile, apar mai multe leziuni. Apare teama că tratamentul nu funcționează, dar nu este așa. Acest tratament întâi ridică la suprafață leziunile, apoi le tratează” a mai spus dr. Tatiana Niță.

De asemenea, mai trebuie reținut și faptul că tratamentele topice funcționează în cazurile de acnee simplă. Dacă lucrurile se complică ele pot fi combinate cu tratamentele pe bază de antibiotice sistemice sau, ultimul pas, retinoidul sistemic.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea