Maraton Medika TV. Sănătatea dentară în România – inovații și provocări

Cu toții ne dorim să avem un zâmbet de cinema. Dar câți dintre noi mergem regulat la medicul stomatolog? Specialiștii atrag atenția cu privire la faptul că românii ajung la medic abia atunci când durerea dentară apare. Iar când începe să doară este tot mai greu ca dinții bolnavi să fie vindecați. De aceea, Medika TV organizează un nou maraton dedicat sănătății orale. Fii alături de noi pe 25 iunie, începând cu ora 12,00, ca să înveți cum trebui să ai grijă de sănătatea dinților tăi.

Ultimul raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că peste jumătate din adulții din Uniunea Europeană au avut o problemă dentară majoră. De altfel, OMS face demersuri către toate statele membre pentru a implementa politici de sănătate publică prin care să crească accesul la servicii stomatologice pentru comunități.

În țara noastră, de exemplu, există o discrepanță imensă în ceea ce privește accesul la servicii de sănătate orală, între mediul urban și cel rural. Dacă în orașele din România există 14,1 cabinete stomatologice la 10,000 de locuitori, cifrele scad semnificativ la sate, acolo unde există doar 2,6 cabinete la 10,000 de locuitori.

Având în vedere această situație, echipa Medika TV organizează pe 25 iunie 2024, începând cu ora 12,00, un nou maraton, dedicat de această dată sănătății orale. Tema principală a  dezbaterilor va fi „Sănătatea dentară în România – inovații și provocări”. Cei mai buni specialiști în domeniul sănătății orale vor oferi informații despre metode de tratament și intervenții stomatologice inovative, dar și despre ce înseamnă conceptul de tratament personalizat în domeniul stomatologiei. Dacă vrei să-i cucerești pe cei din jurul tău doar cu un zâmbet, fii alături de Medika TV la acest maraton.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea