MĂRTURIA UNUI BOLNAV COVID, CAZUL 285 DIN COVASNA. Bolnavul, subprefectul județului: “Am ajuns conectat la oxigen, care în scurt timp a devenit indispensabil. Nu puteam să vorbesc sau să fac 2 paşi fără să obosesc, să mă sufoc.”

Cosmin Boricean, subprefectul județului Covasna, a trecut prin experiența COVID, făcând o formă gravă a bolii, care a făcut să ajungă la terapie intensivă și să aibă nevoie de oxigen. Nu mai puțin de 12 zile a stat la ATI. Într-o postare făcută pe Facebook, subprefectul de Covasna descrie simptomele, trăirile și experiența care l-a făcut să fie foarte aproape de moarte.

Boricean spune că nu știe cum s-a îmbolnăvit, mai ales că a respectat toate măsurile de protecție. Dar s-a întâmplat. La 41 de ani și aflat într-o formă fizică foarte bună, subprefectul de Covasna nu ar fi trebuit să fie în categoria de risc. Și totuși boala a fost extrem de gravă în cazul său.

În ziua în care am aflat că un coleg din Prefectură a ieşit pozitiv, am mers, m-am testat şi am aşteptat rezultatul acasă în izolare. Dar îmi este imposibil să spun că eu l-am infectat pe el sau el pe mine, sau măcar că avem aceeaşi sursă de infecţie. Eu ma simţeam rău de 3-4 zile, am contactat medicul de familie care mi-a zis că pare a fi o infecţie a căilor respiratorii din cauza aerului condiţionat şi mi-a administrat tratament. Nu am putut mânca nimic solid în jur de 15 zile, doar lichide. Lipsa gustului, lipsa mirosului, febră, dureri musculare, tot tacâmul. Am mai fost răcit la viaţa mea, dar asemenea simptome nu am avut de când mă ştiu”, scrie subprefectul de Covasna.

După internare, însă, starea i s-a agravat, iar în numai 3 zile a ajuns la terapie intensivă.

A apărut şi pneumonia la Computerul Tomograf. O tuse pe care nu v-o pot explica, cu expectoraţii care îmi zdruncinau tot organismul şi mă ţinea treaz toată noaptea. Dar cel mai grav… am ajuns conectat la oxigen, care în scurt timp a devenit indispensabil. Nu puteam să vorbesc sau să fac 2 paşi fără să obosesc, să mă sufoc. Saturaţia de oxigen scădea drastic şi permanent. Astfel, după 3 zile am ajuns la terapie intensivă. Da, nici eu nu credeam înainte că poate fi aşa, dar vă rog să mă credeţi că este groaznic. Nu puteam decât să mă gândesc ca nu cumva fetiţele şi familia mea să ajungă să aibă aceleaşi simptome, pentru că nu ştiam cum vor rezista. În rest… injecţii din toate poziţiile, medicamente multe, perfuzii şi mai multe (8-10-12/zi). După câteva zile nu am mai avut vene pe braţe care să îmi susţină branulele şi am ajuns şi la cateter. Au urmat 8-9 zile groaznice în care mi-a fost teamă de intubare în câteva rânduri. Apoi tratamentul a început sa îmi dea speranţe. După 12 zile am reuşit să ies de la terapie intensivă şi să mă întorc la infecţioase. Cu 10 kg de masă musculară mai puţin şi vlăguit”, mai scrie subprefectul Boricean.

La aproape o lună din momentul în care au apărut simptomele, subprefectul de Covasna e departe de a fi ieșit învingător din lupta cu noul coronavirus. Asta pentru că, deși testat negativ și vindecat, a rămas cu sechele și urmează o perioadă lungă de recuperare.

Au trecut 29 de zile de la debutul simptomelor. După aproximativ 3 săptămâni am fost externat, începând acum o recuperare anevoioasă. Învăţ să respir, să merg, să mă odihnesc, să îmi recâştig capacitatea pulmonară. După 10 paşi stau 15 minute să îmi regăsesc suflul… după un etaj urcat… stau 25-30 de min şi tot aşa. Dar sunt printre cei norocoşi! Am şansa de a mă recupera!” a mai scris acesta.

El și-a exprimat recunoștința față de medicii din Spitalul Județean, care au făcut totul pentru el și pentru toți ceilalți pacienți internați, fără să țină cont de funcții sau altceva.

“În saloane eram toţi pacienţi în pijama, cu dureri, cu suferinţe, cu luptă multă. (Cei asimptomatici sunt mai norocoşi). Şi la fel suntem şi în viaţă, simpli oameni trecători şi mai târziu, în faţa lui Dumnezeu, la fel”.

Postarea subprefectului de Covasna se încheie cu un mesaj adresat oamenilor, pe care îi îndeamnă să se protejeze și mai ales să îi protejeze pe cei dragi.

Fiecare este major şi liber să creadă şi să facă ce doreşte. 20 de zile ţintuit într-un pat al suferinţei îţi dau timp şi şansa să gândeşti mult, să analizezi multe lucruri, să iei decizii pentru viitor. Până la urmă, nimic nu e întâmplător. Cine doreşte să mă asculte, vă rog să încercaţi să vă protejaţi cât mai mult pe voi, familiile voastre, pe prietenii voştri. Acest virus pervers există printre noi şi loveşte necruţător! Şi încă ceva. Da… mor mai mult oameni cu boli asociate… dar nu uitaţi că şi cu acele boli pre-existente, pacienţii ar mai putea trăi 2, 5 sau 10 ani dacă nu ar contacta nenorocirea asta!
Mă bucur că eu am reuşit să trec cu bine peste această încercare cu ajutorul medicilor, al familiei, al prietenilor şi mai ales al lui Dumnezeu. Vă doresc multă sănătate tuturor şi abia aştept să ne revedem! Respectând măsurile de prevenţie, evident!”,
a mai scris subprefectul de Covasna, Cosmin Boricean.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes