MASCA DE PROTECȚIE, OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI. Ce se va întâmpla din 14 septembrie

Masca de protecție devine obligatorie pentru toți elevii, inclusiv pentru cei din ciclul primar, deoarece aceștia nu pot respecta distanțarea socială în pauze sau în curțile școlilor, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

El a adăugat că masca va fi obligatorie și pentru personalul din unitățile de învățământ, atâta vreme cât aceștia se află în interiorul școlilor.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a spus Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

Totuși, se va renunța la distanțarea socială în ceea ce privește așezarea elevilor în bănci, din cauză că măsura e aproape imposibil de pus în practică. Băncile vor fi separate însă cu plexiglas, în așa fel încât elevii să fie protejați.

În ceea ce privește scenariile care vor fi aplicate din 14 septembrie, acestea vor fi stabilite de fiecare școală, în funcție de particularitatea unității și de numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus din localitate și/sau județ.

 „Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a mai spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai anunțat că în cursul zilei de miercuri, 19 august, va emite ordinul privind regulile sanitare obligatoriu de respectat în școli.

Tags: , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea