Masca, obligatorie în tot Bucureștiul! Ce se întâmplă în Capitală după depășirea pragului de 3 cazuri de infectare la mia de locuitori

Începând de azi-noapte au intrat în vigoare o serie de restricții, impuse de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București după ce Capitala a ajuns la o rată cumulată a infectărilor, calculată pe ultimele 14 zile, de 3,19 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, potrivit deciziei CMSUB, masca de protecție este obligatorie peste tot în Capitală, indiferent că e vorba despre spații închise sau spații deschise.

În toate școlile din București, orele se vor desfășura conform scenariului roșu, exclusiv online. În schimb, este permisă în continuare activitatea în creșe și afterschool-uri.  În scenariul roșu intră doar unitățile de învățământ preuniversitar, activitatea în învățământul superior putând fi reglementată de senatul fiecărei universități.

De asemenea, toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Măsurile, care au intrat în vigoare începând cu data de 20 octombrie, ora 00.00, sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea