OMS AVERTIZEAZĂ: Virusul nu e sezonier și se transmite în orice anotimp

Deși la începutul pandemiei oamenii de știință și medicii și-au exprimat speranța că noul coronavirus va deveni mai slab în timpul verii, înscriindu-se în categoria virusurilor sezoniere, e tot mai evident că realitatea e cu totul alta.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că nu există nici o probă în acest sens, dată fiind evoluția pandemiei.

Anotimpul nu pare să aibă o repercusiune asupra transmiterii virusului”, a declarat într-o conferinţă de presă Margaret Harris, reprezentant al OMS.

Ea a vorbit despre ce se întâmplă în cele mai afectate ţări din lume, Statele Unite ale Americii, unde e vară și sunt temperaturi crescute, și Brazilia, unde  este iarnă.

Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier, însă trebuie avem în vedere cu toţii că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care sunt de regulă sezonieri, acesta se comportă altfel”, a spus specialista OMS.

Ea a avertizat că, în aceste condiții, riscul infectării este mare, indiferent de anotimp.”Vara este o problemă. Acestui virus îi plac toate anotimpurile”, a mai spus Margaret Harris.

Oficialul OMS a recunoscut că pericolul cel mai mare e suprapunerea cu circulația virusurilor gripale, care sunt sezoniere, care riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

Aşadar, noi încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”, a îndemnat ea.

Oficialul OMS a îndemnat la respectarea măsurilor de protecție, care să încetinească răspândirea virusului.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes