Medic ATI: “Abia aștept să fac rapelul. Oamenii trebuie să știe că vaccinurile au salvat umanitatea”

Numărul cadrelor medicale care se imunizează împotriva noului coronavirus crește de la o zi la alta.

Numai ieri s-au vaccinat în România aproape 17.000 de persoane, ajungându-se la un total de peste 58.500 de cadre medicale care au făcut deja prima doză de vaccin.

Printre medicii care deja au primit prima doză a vaccinului Pfizer se numără și dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca. Invitat la Medika TV, specialistul ATI a mărturisit că abia așteaptă momentul în care va primi și a doua doză a vaccinului.

Sunt foarte bine, nu am avut nici o reacție adversă, e un vaccin ușor de administrat, fără nici un fel de reacții adverse imediate. Aștept cu nerăbdare să treacă perioada celei de a doua săptămâni ca să ajung la doza de rapel, pentru a putea atinge un titru de anticorpi protectiv.

Toți cei care s-au vaccinat până acum în România au tolerat bine vaccinul, sunt citate câteva reacții adverse, dar sunt reacții locale și de intensitate mică, remise foarte repede după vaccinare. Deci nu am înregistrat până în acest moment în România nici o reacție secundară semnificativă”,  a spus, la Medika TV, dr. Radu Țincu.

Specialistul ATI, care a văzut multe de la începutul pandemiei și a luptat zi de zi în prima linie pentru salvarea vieților pacienților critici, a criticat modul în care unele informații apărute devin fake news-uri periculoase, care nu fac altceva decât să sporească neîncrederea oamenilor. Dr. Țincu spune că vaccinarea este singura cale de a pune capăt pandemiei, la fel cum s-a mai întâmplat întrecut, din momentul descoperirii vaccinului, care a dus la salvarea multor vieți.

“Ce trebuie să știe oamenii e că vaccinurile create până acum au oprit pandemii, au oprit epidemii și au salvat umanitatea. Dacă azi se bucură în fața televizorului alături de copii, acest lucru se întâmplă pentru că acum 100 de ani, 50 de ani, 30 de ani, au apărut vaccinuri care au oprit pandemii și ne-a adus în acest punct al evoluției. Nici un vaccin nu apare pe piață fără să aibă în spate o serie de studii, de documente științifice, de avize care să certifice studiile. Dar dincolo de acestea, avem iată, deja, milioane de oameni vaccinați la nivel planetar, nu au apărut reacții adverse semnificative. Dar mai e un fake news care circulă în ultimele zile cu privire la unele decese care ar fi apărut după vaccinare. Când vaccinăm milioane de oameni, unele persoane din acele milioane pot deceda, dar din alte cauze decât cele legate de vaccinare. Trebuie să avem răbdare să vedem rezultatele necropsiilor și să vedem dacă există o cauzalitate între vaccin și cauza decesului”,  a mai spus dr. Radu Țincu.

Specialistul a salutat, totodată, aprobarea celui de-al doilea vaccin, cel de la Moderna, la nivelul Uniunii Europene. “Apariția celui de-al doilea vaccin nu face decât să ușureze campania de vaccinare”,  a conchis specialistul ATI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea