MEDIC PNEUMOLOG: cum ținem infecțiile la distanță.Rețeta simplă pentru igienizarea căilor respiratorii (video)

Specializat în haloterapie (terapia cu sare), medicul pneumolog Radu Crișan a detaliat, la Medika Tv, efectul benefic, igienizant, pe care utilizarea unei soluții pe bază de sodiu și clor îl are asupra căilor respiratorii. Sarea este un antimicrobian în sine, dar, prezența sodiului îi conferă și proprietăți antialergice. ”Au apărut tot felul de soluții dubioase de-a lungul pandemiei. Și, printr-un clip de pe Youtube, am vrut să arăt că nu există o formulă magică, un tratament natural,…, dar este o chestiune simplă pe care putem să o facem: o solquție salină, preparată exact ca serul fiziologic, în cantități potrivite, cu ea să facem gargară, chiar să o folosim pentru mucoasa nazală. E ca și când am face baie în mare, e foarte benefică, nu are nicio contraindicație!” a detaliat dr. Radu Crișan.  

În ceea ce privește frecvența cu care ne curățăm căile respiratorii, această metodă poate fi repetată de 2-3 ori pe săptămână, mai explică medicul pneumolog care conduce Secția 1 de la Spitalul de Pneumologie Iași: ”Nu trebuie să exagerăm pentru că putem să irităm mucoasa. Nu trebuie să facem exces de această metodă!”

Concentrația de sare în soluție nu trebuie să depășească 1 %. Pentru cei care se tem că ar putea greși proporțiile, medicul pneumolog spune că oamenii pot recurge la igienizarea căilor respiratorii cu ser fiziologic sau cu spray-uri cu apă de mare.

”De obicei, spray-urile sunt pentru copii, pentru că, în cazul lor, e mai greu…Sunt ok, conțin apă cu sare la concentrații pe care nu mai stăm să le calculăm noi….Poți să-l administrezi nazal, una-două, cum ai ieșit dintr-o incintă. Este un mic pas, poate nesemnificativ, dar poate că te salvează de la o infecție.” a adăugat dr. Crișan.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea