MEDIC ROMÂN VINDECAT DE COVID-19: ”Să știți că virusul există, ucide!”După 44 de zile, încă nu s-a refăcut complet

Dincolo de simptomele descrise deja de specialiști ale COVID-19, afecțiunea poate avea efecte devastatoare asupra organismului. Le-a resimțit din plin medicul român Robert Messer, care s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), în timp ce profesa în Anglia.

Povestea medicului român a fost prezentată în spațiul public de Raluca Soran, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Caraș-Severin. Potrivit acesteia, colegul său, medicul Robert Messer, în vârstă de 46 de ani și fără alte probleme medicale, a manifestat o formă agresivă a COVID-19.

Am fost internat și m-a făcut praf. 32 de zile de febră și am rămas cu sechele, spasme musculare încă în mâna și piciorul drept, mușchiul miocardic praf, splina praf, ficatul medium distrus, tensiune de 199/133, dar acum își revine cât de cât. Sunt încă pe 5 mg amelodipine pe zi. Am slăbit 17 kg în primele 32 de zile, 40 la sută din masa musculară s-a dus, după o lună nici nu mai știam să merg, credeți-mă!”, a mărturisit Robert Messer, citat de publicația expresdebanat.ro.

Medicul român, stabilit în Anglia, și-a petrecut 44 de zile în spital, din cauza infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Experiența pe care a trăit-o a fost de coșmar. Mă întrebau cum vreau să mor, acasă, cu oxigen, sau acolo, intubat. Lucrurile s-au schimbat când am început să iau claritromicină si am înlocuit Paracetamolul cu Aspirina. De trei ori m-a dus salvarea semiconștient, așa că am avut partea mea de iad, dar am avut noroc. Cel mai groaznic a fost în ziua 23, când eram pe targă și cu ajutorul medicului de la salvare am sunat familia, am dat toate pinurile de pe card si am spus că nu mai vin acasă”.

Specialistul a mai precizat faptul că, deși a scăpat de problemele medicale, refacerea după spitalizare este dificilă și nu își poate desfășura activitatea sa obișnuită. „Să știți că virusul există, ucide, se adaptează indiferent de manipulările mediatice de acasă. Boala a ținut în total 44 de zile până am putut merge în două picioare!” a mai declarat medicul, fiind citat de expressdebanat.ro.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea