Medicii au explicat de ce oboseala și stresul sunt factori favorizanți ai hipertensiunii arteriale 

Hipertensiunea arterială este o boală generată, în mare parte, de stilul nostru de viață. Cu cât ne stresăm mai mult sau ne implicăm în activități care ne obosesc, avem șanse mari să provocăm o creștere a presiunii sanguine. 

Medicii pun pe seama stresului și a oboselii apariția hipertensiunii arteriale. „Are o componentă genetică, dar există și anumite obiceiuri alimentare sau de stil de viață care o pot genera. Stresul sau oboseala conduc la o activitate exagerată a creierului iar asta determină o creștere a tensiunii. În timp acești factori conduc la o serie de modificări ce determină o creștere permanentă a tensiunii” a explicat dr. Rareș Nechifor, medic primar specializat în proceduri de radiologie intervențională.

Activitățile fizice ne pot deconecta de la stres și ne pot ajuta să menținem tensiunea în valorile normale. De asemenea, este important să evităm mâncărurile foarte sărate, recomandă medicii. 

Chiar dacă apelăm la metode preventive, hipertensiunea arterială este tot mai prezentă în viețile noastre. În lume există peste 1 miliard de persoane cu această problemă medicală. Iar o jumătate dintre acestea nu sunt tratate corespunzător. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea