MEDICII DE TERAPIE INTENSIVĂ REFUZĂ BALȘUL! Acuzații grave la adresa directorului Streinu-Cercel

Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) a anunțat că se opune ca medici și asistenți ATI să fie detașați la Institutul ”Matei Balş”. Reprezentanții SRATI acuză că directorul institutului, dr. Adrian Streinu-Cercel, a făcut un abuz de putere prin faptul că timp de 11 ani nu a organizat nici un concurs pentru conducerea secției ATI.

”PROTESTĂM ŞI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detaşare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici şi asistente) în secţia ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş! Motivul este unul simplu şi cunoscut şi Dumneavoastră şi Ministerului Sănătăţii: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secţia ATI de la IBI Matei Balş este condusă ilegal (cu delegaţie) de către dr.Doina Iovănescu – medic primar de boli infecţioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI!”, se arată într-un memoriu al SRATI care este adresat şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Reprezentanții SRATI spun că un memoriu similar a fost depus încă din luna mai la Ministerul Sănătății.  Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă cerea ca Ministerul să trimită o echipă de control la Matei Balș.

”Desigur că încă aşteptăm ca Ministerul Sănătăţii să ia măsurile care se impun. Pe de altă parte NU va fi acceptată detaşarea şi subordonarea unor medici rezidenţi-specialiştiprimari ATI şi nici a asistentelor ATI într-o secţie ATI condusă ilegal prin abuz şi impostură medicală deoarece nu acceptăm să fim părtaşi la compromiterea siguranţei pacienţilor dar şi a personalului detaşat. Vă facem cunoscut că în eventualitatea în care se vor face totuşi detaşări ale personalului ATI în secţia ATI a IBI Matei Balş înainte de demiterea dr.Doina Iovănescu şi numirea cu delegaţie ca şef secţie ATI a unui medic ATI din cei care lucrează în acea secţie, SRATI se va adresa de urgenţă Procuraturii, Instanţelor Judecătoreşti, Avocatului Poporului, Asociaţiilor de Protecţie a Pacienţilor şi mass-mediei”,  se mai arată în memoriu. Documentul este semnat de preşedintele SRATI, Şerban Bubenek, şi de prim-vicepreşedintele Dorel Săndesc.

La scurt timp după ce memoriul a ajuns la Guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat că a trimis corpul de control la „Matei Balş”. Potrivit

Astăzi am primit şi eu această sesizare de la domnul doctor Bubenek şi rămâne să trimit o echipă de control. Am şi solicitat Inspecţiei Sanitare şi Corpului de Control să meargă să vadă dacă se confirmă acest lucru şi în ce măsură cineva care este de specialitate boli infecţioase poate conduce o secţie de terapie intensivă”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Tags: , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea