Medicii luptă cu toate armele pentru viața bolnavilor de COVID-19. Pacienți critici, salvați în ultimul moment la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București

Eforturile pe care medicii le fac pentru ca România să nu intre în scenariul roșu al pandemiei de COVID-19, așa cum s-a întâmplat în alte țări europene, sunt imense. În spitale este o luptă acerbă pentru ca viața fiecărui pacient să fie salvată.

Invitată în studioul emisiunii „Medika Special”, moderată de Dana Chera, dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a vorbit despre măsurile care se iau pentru salvarea vieților pacienților aflați în stare critică.

Dacă în alte spitale din Europa medicii au fost obligați, din cauza numărului mare de cazuri grave, să aleagă ce pacienți să salveze, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” specialiștii fac eforturi pentru a-i salva pe toți bolnavii .

Noi nu facem diferențe între pacienți. I-am tratat pe toți cei care au ajuns la noi. Am avut pacienți ventilați în camera de gardă, pe ventilator de transport, până în momentul în care a venit ambulanța și ne-am asigurat că există un loc disponibil la un alt spital”, a declarat dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

Specialiștii atrag atenția încă o dată că respectarea măsurilor de protecție sanitară poate face diferența dintre viață și moarte. „Noi nu alegem pacienții, deocamdată nu suntem acolo, dacă oamenii vor fi mai responsabili. Fiecare trebuie să respecte măsurile și vom evita un scenariu roșu. Lucrurile momentan sunt în echilibru”, a mai spus dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes