Medicina de urgență din Botoșani are nevoie de medici. Ce spune medicul șef UPU-SMURD din acest județ?

Botoșaniul se numără printre județele cu cei mai puțini medici urgentiști din țara noastră. Într-o intervenție în direct la Medika TV, dr. Ramona Elena Guraliuc, medicul șef UPU-SMURD Botoșani a descris situația posturilor din acest județ și, totodată, cum se descurcă puținii medici de medicină de urgență din acest județ.

”La serviciul de Urgenţă, din 26, lucrăm cu 14 doctori din care 10 efectuează linii de gardă. Cu toate acestea, avem 3 linii de gardă, două în Serviciul de Urgenţă şi una pe Serviciul de Terapie Intensivă Mobilă şi în medie fiecare medic face cam 8-10 gărzi. Nu încerc să mă plâng de situaţia asta, eu îl văd ca pe un lanţ al supravieţuirii. Încerc să îmi ţin echipa foarteaproape şi să spun că această perioadă va fi scurtă şi să o trecem cu brio”, a declarat dr. Ramona Elena Guraliuc, la Medika TV.

Mai mult, dr. Ramona Elena Guraliuc a explicat faptul că Spitalul Județean de Urgență din Botoșani nu are probleme în ceea ce privește numărul medicilor specialiști pentru alte specialități medicale.

„ ”În rest, Spitalul Judeţean care cam toate specialităţile pe care le au centrele universitare. Avem un serviciu de chirurgie care este foarte bun. un serviciu de ortopedie care este foarte bun, avem specialităţi cu gărzi la domiciliu, cum ar fi Urologia şi Oftalmologia, avem serviciu de Cardiologie, Neurologie. Ne dorim să facem şi partea de cardiologie intervenţională, sperăm ca acest lucru să se întâmple pe viitor. Dar avem acest colaps pe patea de radiologie care  ne îngreunează situaţia şi în acest moment ne simţim aşa, într-un film dr. Quinn”, a mai spus dr. Ramona Elena Guraliuc.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea