Medicina Legală, o specialitate medicală mai puțin dorită de tinerii rezidenți. Dr. Gabriel Gorun, medic legist: Mulți o abandonează pe parcurs

Medicina Legală a devenit, în ultimii ani, una dintre specialitățile medicale pe care foarte puțini absolvenți de Medicină o aleg la Rezidențiat, iar cei care au ales-o, pe parcursul programului de specializare, ajung să renunțe la ea.

”Dacă o bună bucată de timp mulţi dintre absolvenţii de Medicină – vorbesc acum de medici – veneau către Medicina Legală, unii din pasiune, unii pentru beneficiile salariale care datorită condiţiilor deosebite de lucru se repercutau şi în nişte sporuri suplimentare, în momentul de faţă cele două criterii au devenit tot mai puţin importante în alegerea lor şi ceea ce constat cu durere este faptul că până şi dintre cei care aleg, în urma examenului de Rezidenţiat, o astfel de specialitate, Medicina Legală, o abandonează pe parcurs”, a declarat medicul legist Gabriel Gorun, la Medika TV.

În opinia medicului, există un cumul de factori care au transformat Medicina Legală într-o specialitate mai puțin atractivă pentru rezidenți.

„ Unul dintre răspunsuri ar putea fi insatisfacţia profesională şi modul în care sunt motivaţi să se dezvolte în carieră. Poate fi un răspuns, celălalt poate fi inaccesibilitatea unor metode moderne de investigare medico-legală pentru că suntem încremeniţi în nişte sisteme vechi, pe care nu reuşim să le upgradăm prin dotare. Ceea ce se întâmplă în toată medicina modernă este un progres datorat în special tehnologiei, or în Medicina Legală această tehnologie nu se regăseşte pe cât ar trebui să se regăsească în laboratoare, or nu se regăseşte din păcate, suntem, poate, una dintre specialităţile cu cel mai lent progres”, a mai spus dr. Gabriel Gorun.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea