Medicul Adrian Marinescu, la Medika TV, despre evoluția bolii COVID-19: „Lucrurile sunt echilibrate în momentul de față”

Oricât ne-am dori, nu putem scăpa de boala COVID-19. Zilnic, românii se infectează cu virusul SARS-CoV-2 care o provoacă. Din fericire, simptomatologia nu mai ridică probleme, iar mulți pacienți se pot trata acasă.

Invitat în cadrul emisiunii „Doctor Medika”, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a explicat faptul că boala COVID-19 este acum sub controlul medicilor. „Sigur că vorbim în continuare și de SARS-CoV-2, dar lucrurile sunt echilibrate în momentul de față” a explicat dr. Adrian Marinescu. 

Efectele bolii asupra organismului s-au diminuat, de aceea mulți pacienți primesc îngrijiri la domiciliu și nu necesită internare. „Cam 80% dintre pacienți nu rămân internați, merg acasă și primesc medicație. Cei 20% nu neapărat că sunt forme grave, dar sunt, de exemplu, persoane în vârstă care trebuie monitorizare mai atent. Sau poate fi vorba despre un copil mic pe care vrei să-l ai în supraveghere. Trendul este însă descendent” a mai spus dr. Adrian Marinescu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea