Medicul erou de la Piatra Neamț, declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Cătălin Denciu, medicul de terapie intensivă care s-a aruncat în foc pentru a-și salva pacienții în timpul incendiului izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț din toamna anului trecut, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia.

Cătălin Denciu a fost rănit grav în incendiu, iar de atunci se află în Belgia, la tratament.

La începutul lunii trecute au venit primele vești cu adevărat bune despre dr. Denciu, care a vorbit pentru un ziar local din Belgia și a cărui evoluție este favorabilă din punct de vedere al sănătății.

Directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a anunțat azi că medicul român este ”Eroul Anului 2020” în Belgia. Anunțul a fost făcut la Palatul Cotroceni, unde oficialul OMS a luat parte la un eveniment organizat de Ziua Mondială a Sănătății.

”În ciuda faptului că această pandemie nu s-a terminat, România a reușit foarte bine să își dovedească capacitatea instituțională și solidaritatea comunității, și devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate din România. Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020. Am stat de vorbă personal cu domnul colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a declarat Hans Kluge.

La începutul lunii martie, Cătălin Denciu spunea: „Astăzi, pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele. Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi. În prezent, doctorii sunt familia mea. Abia aştept să fiu vindecat pentru a le mulţumi”

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea