Medicul pediatru Mihai Craiu face apel la reponsabilitate: „Nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall”

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, medicul pediatru Mihai Craiu face apel la responsabilitate și-i îndeamnă pe părinți să fie grijuli cu sănătatea copiilor, pentru a-i feri de virusurile specifice sezonului rece.

Principala recomandare a medicului vizează aceleași măsuri pe care părinții au fost îndemnați să le ia și la începutul pandemiei COVID-19. „Grijă înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei – spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință” explică specialistul.

Totodată, este de evitat expunerea copiilor în spații aglomerate, precum supermarketurile, locurile de joacă sau mall-urile, mai ales dacă aceștia au vârste foarte mici. „Nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie” mai spune Mihai Craiu.

Recomandările medicului vin în contextul creșterii numărului cazurilor de viroze în rândul copiilor.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea

De interes