Membră a Comisiei de Disciplină a CMR, dr. Letiția Coriu, a comentat în direct, la Medika TV, moartea medicului Cornel Petreanu: „Era printre cei mai buni chirurgi”

În plin scandal de corupție petrecut la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unul dintre medicii vizați de anchetă, chirurgul Cornel Petreanu, a murit într-un accident de mașină. În jurul dispariției sale fulgerătoare s-au creat numeroase scenarii, anchetatorii luând în calcul chiar și ipoteza sinuciderii. 

Prezentă în platoul Medika TV, la emisiunea „Sistemul Medikal”, dr. Letiția Coriu, membră a Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a apreciat calitatea profesională a regretatului medic Cornel Petreanu, din cadrul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”. „Era un medic foarte talentat și unul dintre cei mai buni chirurgi” a spus dr. Letiția Coriu. 

În ceea ce privește posibila sinucidere a medicului, vizat de acuzațiile de corupție și de ancheta procurorilor, dr. Letiția Coriu a explicat faptul că medicii au un nivel ridicat de burn-out, fără ca nimeni să-i ajute. „Este foarte uşor ca peste această stare de fond, orice fel de stimul în plus care suprasolicită psihologia unui medic – şi chirurgii au o psihologie de învingători, de oameni care merg peste limite (…). Medicii chirurgi nu sunt răsplătiţi conform riscului la care sunt expuşi. Un medic chirurg de vârsta domnului doctor are cam în jur de 12.000 de RON salariu. Ideea este că un chirurg de competenţa dânsului, în alte ţări câştigă dublu, triplu” a explicat dr. Letiția Coriu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea