Membru al comisiei de sănătate din Camera Deputaților: “Ar fi indicat ca ministrul Sănătăţii să prezinte public analizele şi consideraţiile de specialitate”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat recent că urmează o lună grea, dar dacă populația va respecta regulile impuse există posibilitatea ca din octombrie numărul cazurilor de infectare să scadă.

Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat, recent, Nelu Tătaru.

Declarațiile sale sunt aspru criticate de deputatul PSD Cristina-Elena Dinu, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților. Aceasta îi cere ministrului să prezinte public analizele care stau la baza celor mai recente afirmații ale sale.

“Dacă zilele trecute premierul le transmitea românilor că s-au oprit infectările, iar Executivul a câştigat bătălia cu virusul, deşi nu se întâmplase aşa ceva în realitate, acum Nelu Tătaru ne spune că ne aşteaptă o lună grea!

Ce să mai priceapă românii din ceea ce transmite acest guvern incompetent? Dacă unul afirmă că numărul de cazuri nu mai creşte, iar altul zice că răul abia acum începe, cum pot reacţiona oamenii în faţa informaţiilor contradictorii şi cum pot să-şi ia măsurile personale de prevedere?

Ar fi indicat ca ministrul Sănătăţii să prezinte public analizele şi consideraţiile de specialitate, din care rezultă că România va intra pe o pantă descendentă începând cu luna octombrie.

Având în vedere începutul anului școlar și că la sfârşitul lunii au loc alegerile locale, populaţia trebuie să ştie, concret, ce studii a făcut domnul Tătaru când spune că totul va fi lapte şi miere în România, din moment ce toţi specialiştii epidemiologi susţin că, după aceste două evenimente, s-ar putea să izbucnească noi focare în România şi să crească numărul cazurilor de îmbolnăviri.

De asemenea, consider că ministrul Tătaru trebuie să le comunice oamenilor ce face concret Ministerul Sănătăţii, în contextul în care se apropie perioada de apariţie a gripei sezoniere, ce se va suprapune peste ravagiile produse de COVID-19.

Adevărul este că Orban, Iohannis, Tătaru şi toţi ceilalţi liberali din „guvernul meu” vorbesc ca din carte doar pe subiecte politice, dar nu şi despre adevăratele probleme ale românilor, cele care îi interesează pe oameni”, se arată într-o declarație de presă a deputatului PSD Cristina-Elena Dinu.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes