Mergi la stomatolog pentru control periodic și scapă de parodontoză!

Un control periodic la stomatolog te poate scăpa de parodontoză. În boala parodontală, gingiile se inflamează, iar dinții, chiar dacă sunt sănătoși, încep să devină mobili. Printr-un simplu SMS, medicii stomatologi de la Clinica MaxiloMED din Oradea îi informează pe pacienți când trebuie să revină în cabinet pentru un control periodic.

În parodontoză, un control periodic la stomatolog poate preveni agravarea simptomelor pe care le are boala parodontală și poate face ca tratamentul medicului să fie mult mai eficient. De aceea, dacă o persoană este diagnosticată cu parodontoză trebuie să meargă la stomatolog pentru cel mai bun tratament.

Cum îți dai seama că ai parodontoză?

Dacă vii la un control periodic la stomatolog, care se realizează din 6 în 6 luni, vei știi dacă ai sau nu parodontoză. Principalele simptome în boala pardondonală sunt sângerearea gingiilor și mobilitatea dinților.

„Deoarece dinții noștri au nu doar os în jurul lor, ci și țesut moale, țesut de susținere și boala parodontală vizează acest țesut care, la început, nu doare. Debutează printr-o inflamație gingivală care persistă și se agravează dacă pacientul nu vine la consult periodic. Și atunci ideal ar fi ca pacienții să se prezinte o dată la 6 luni la control, pentru că în aceste situații este cel mai ușor de prevenit și de tratat această boală. Țesutul moale din jurul dintelui este distrus de bacterii iar dinții încep să se miște fără să fie cariați și pacienții se trezesc că au această problemă. Această boală poată să apară la unu, doi, trei dinți situație în care ea poate fi tratată mult mai ușor și pentru noi și pentru pacient” a explicat, la Medika TV, conf. dr. Raluca Juncar, medic primar protetică dentară în cadrul Clinicii MaxiloMED, Doctor  în Științe medicale.

Control periodic anunțat prin SMS la Clinica „MaxiloMED”

Preocupați cu problemele de zi cu zi, pacienții care merg la stomatolog uită, de cele mai multe ori, să revină la cabinet pentru un control periodic. De aceea, Clinica MaxiloMED din Oradea a creat un sistem, prin care pacienții sunt informați care este perioada în care trebuie să se prezinte din nou la stomatolog, pentru control periodic. Practic, printr-un SMS, oamenii află data și ora la care trebuie să revină în cabinet.

„În ultima vreme din ce în ce mai mulți pacienți se prezintă la controlul periodic, mai cu seamă pacienți care deja au fost la noi și bineînțeles tot datorită tehnologiei, avem un sistem specializat, acești pacienți primesc după 6 luni un SMS, prin care sunt anunțați că au trecut deja 6 luni, iar ei, majoritatea, să știți că sunt destul de conștiincioși și se prezintă. Din păcate ne întâlnim și cu situații în care pacienții nu vin la controale periodice, dar se întâmplă tot mai rar” a mai spus conf. dr. Raluca Jucar.

Clinica MaxiloMED din Oradea oferă servicii stomatologice complete, printr-o abordare terapeutică multidisciplinară.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea