Mersul la terapeut, un subiect tabu în România.  Psihologul Bianca Pescaru, în direct, la Medika TV: „Este nevoie de multă educație în această zonă”

Pe 10 octombrie se sărbătorește Ziua mondială a sănătății mintale, eveniment prin care se dorește să se tragă un semnal de alarmă cu privire la modul în care trebuie sprijiniți pacienții care suferă de astfel de afecțiuni să depășească lupta cu boala. Din păcate, în România, bolile psihice sunt greu de tratat, având în vedere faptul că mulți oameni refuză să meargă la un specialist pentru a-i cere ajutorul. 

În cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, Eugenia Foarfecă a încercat să afle cât de mare este numărul persoanelor din țara noastră diagnosticate cu astfel de probleme medicale. Invitata sa din platou, psihologul Bianca Pescaru, a explicat că: „Din observațiile clinice pe care le am din cabinetul meu dar și din informațiile pe care le am de la colegii mei, se observă o degradare foarte mare a sănătății mintale, la nivel de societate”. 

Deși nevoia de specialiști care să ne vindece de aceste afecțiuni este mare, pentru mulți români mersul la un cabinet de psihoterapie sau psihiatrie este încă un subiect tabu. „Mai este nevoie de multă educație în această zonă, ca oamenii să înțeleagă că a merge la un specialist din domeniul sănătății mentale, indiferent dacă este psiholog sau psihiatru, este un lucru firesc și normal, așa cum mergem la oricare alt medic. r trebui să considerăm că este o stare de normalitate să le cerem ajutorul și acestor specialiști” a explicat psihologul Bianca Pescaru. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea