Mesajul ministrului Vela pentru ”frații” din Diaspora: ”Rămâneți acasă, în țările unde locuiți. Aici vom fi obligați să vă invităm să locuiți în spații de carantinare”

Măsură de ultimă oră anunțată de autorități care îi vizează pe românii de peste granițe ce vor să vină acasă pentru a petrece aici sărbătorile pascale. Indiferent de țara din care vin, românii vor fi de acum introduși în carantină instituționalizată pentru 14 zile.

Prin această decizie, autoritățile de la București speră să reducă pe cât posibil riscul răspândiriii coronavirusului. Distanțarea socială trebuie să nu se diminueze în perioada sărbătorilor, pentru că altfel lucrurile pot scăpa de sub control, îmbolnăvirile ar putea crește foarte mult, ceea ce ar crea o presiune prea mare pe spitalele în care sunt tratații bolnavii de COVID-19. Iar într-un astfel de scenariu apar situațiile dramatice, cu un număr crescut de bolnavi și de decese.

Rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi şi faceţi acolo sărbătorile în pace şi linişte. Aici vom fi obligaţi să vă invităm să locuiţi în spaţii de carantinare instituţionalizată. Acest lucru nu ne face bine nici dumneavoastră, nici familiilor care vă iubesc. Vă mulţumesc că înţelegeţi acest lucru”, a spus sâmbătă ministrul de Interne, Marcel Vela.

“Vă pot garanta că vom ieşi din această situaţia grea şi vom fi împreună, cât de repede depinde doar de noi. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe dumneavoastră, dragi compatrioţi, oriunde vă aflaţi”, a încheiat el.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea