Mesajul tranșant al ministrului Sănătății: “Valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaților”

Tot mai multe state ale lumii se confruntă cu o creștere tot mai mare a numărului de cazuri, pe fondul răspândirii variantei Delta a coronavirusului. Peste 99% din cazuri sunt înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat, la Digi 24, că persoanele care nu au făcut vaccinul anti-COVID au un risc mult mai crescut de a se îmbolnăvi și de a face o formă gravă a bolii.

 „Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce ştim este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate şi niciunul din acei pacienţi care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaţilor. Ei vor fi principalii afectaţi”, a spus ministrul Ioana Mihăilă.

Medicul de la vârful Ministerului Sănătății a mai explicat că riscul unei forme severe este aproape inexistent în cazul persoanelor vaccinat, iar oamenii care au trecut prin boală trebuie la rândul lor să se vaccineze.

 „Oamenii de ştiinţă spun că la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România. Din ce vedem că s-a întâmplat în alte ţări – o creştere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aştepta ca acest lucru să se întâmple şi în România”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea