„Mi-a intrat frigul în oase”, o realitate medicală. Ce legătură există între vremea de afară și durerile articulare?

Între vremea de afară și durerile articulare există o strânsă legătură. Factorii meteorologici influențează în mod direct sănătatea oaselor și mușchilor noștri. Atunci când durerea apare trebuie să discutăm cu medicii specialiști. 

„Cei care simt disconfort la nivelul articulațiilor atunci când se schimbă vremea sunt cei care deja au problemă, iar astfel se apare fie durerea, fie un disconfort. Atunci când scade temperatura, scade și presiune atmosferică. Iar astfel, prin compensare, crește presiunea intraarticulară, fenomenul punând mai multă presiune pe țesuturile care deja suferă și atunci resimțim durerea și disconfortul” explică, dr. Tarek Nazer, medic primar ortoped. 

În funcție de localizarea durerii putem ști dacă mergem la medicul ortoped sau la medicul reumatolog. „Dacă durerea apare la o singură articulație, atunci este o problemă de ortopedie. Dacă apare la mai multe articulații atunci este o problemă reumatică. Nu este o problemă care ține neapărat de vârstă. Și tinerii și bătrânii pot avea astfel de probleme” mai spune dr. Tarek Nazer. 

Tot timpul trebuie să avem grijă de articulații și să ne îmbrăcăm adecvat, în funcție de vremea de afară. „Tot timpul trebuie să ne protejăm articulațiile de frig, îmbrăcându-ne bine. Este sigurul lucru pe care putem să-l facem cu toții. Expunerea prelungită la frig și umezeală poate fi un factor pentru apariția bolilor reumatice” mai spune dr. Tarek Nazer. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea