Miliardar chinez din industria pharma: ”Dezvoltarea unui vaccin nu mai este o chestiune de luptă cu coronavirusul”

Obținerea unui vaccin care să asigure imunizarea împotriva noului coronavirus a dat startul unei competiții mondiale între marile puteri ale lumii, fiind și o chestiune de adjudecare a unei poziții dominante în arena mondială. Așa se explică și ultimele declarații ale liderilor marilor puteri pe tema cercetărilor și testărilor diferitelor variante de vaccinuri.

O renumită companie americană de biotehnologie care a primit fonduri substanțiale de la statul american, a anunțat că rezultatele preliminare obținute după primele teste de siguranță efectuate pe oameni sunt promițătoare. După aceste prime rezultate, în luna iulie ar urma să înceapă o testare pe scară largă care ar urma să arate dacă vaccinul chiar dă rezultate.

Schimbând continentul, din Asia, președintele Chinei anunță că dacă această țară va obține un vaccin, îl va pune la dispoziție întregii lumi, iar analiștii observă faptul că declarațiile fac parte din încercările de a contracara acuzațiile care se îndreaptă către autoritățile de la Beijing privind modul cum au gestionat criza COVID-19.  

Miliardarul chinez care a fondat Grupul Fosun a declarat pentru bloomberg.com că se așteaptă să obțină curând aprobările pentru testarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. ”Dezvoltarea unui vaccin nu mai este doar o chestiune de combatere a virusului. Cu cât mai repede va exista un vaccin, cu atît vom avea mai mulți oameni salvați și cu atât mai rapid se va recupera economia” a declarat Guo Guangchang, al 25-lea cel mai bogat om de afacer din China, investitorpe piața serviciilor de sănătate, asigurărilor de sănătate, în industria pharma și alte industrii.

Chiar dacă cele mai mari speranțe se leagă de obținerea unui vaccin, pentru o imunitate eficientă și sigură este nevoie de câțiva ani. Multe boli cum ar fi, de pildă, HIV, nu au încă o asemenea imunitate.

Obținerea unui vaccin este un pas crucial pentru ridicarea măsurilor de distanțare socială și redeschiderea în siguranță a economiilor, școlilor și evenimentelor de pe tot mapamondul. Eforturile pentru testarea și aducerea pe piață a unui vaccin s-au intensificat pe fondul îngrijorărilor din ce în ce mai mari că statele lumii vor renunța la restricții pentru a-și salva economiile.

Printre zecile de proiecte pentru obținerea unui vaccin, în derulare în toată lumea, China are deja în lucru cinci studii. O parte din ele vor intra în etapa de testare, luna viitoare. Compania miliardarului chinez Guo Guangchang lucrează la unul dintre vaccinuri, dar investitorul a refuzat să avanseze un termen pentru obținerea aprobărilor în vederea testării. ”Nu mă interesez de nicio problemă din companie așa cum mă interesez de vaccin.” a spus Guo.

Grupul fondat de investitorul chinez lucrează, împreună cu parteneri străini, și pentru obținerea unui tratament antiviral, dar până acum nu există rezultate încurajatoare.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes