MILIOANE DE COPII, ÎN PERICOL DE MOARTE! Pandemia a blocat programele de vaccinare din țările africane și asiatice sărace

Milioane de copii ar putea muri din cauza unei boli ce poate fi prevenită din cauza perturbărilor severe ale programelor de vaccinare cauzate de pandemie. Cel puțin 68 de țări au fost afectate – unele campanii de vaccinare au încetat complet, anunță BBC.

Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit multe țări să suspende vaccinările pentru a ajuta la încetinirea răspândirii coronavirusului. Dar acum își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul pe termen lung.

Există o serie de motive pentru care programele de vaccinare au fost perturbate atât de grav, inclusiv:

 teama părinților de a contracta noul coronavirus dacă ies din casă

 angajații din sănătate au fost detașați pentru a face față pandemiei

 probleme cu furnizarea de vaccinuri în spitale

“Cazurile de pojar sunt în creștere, la fel difteria, holera“, spune directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore. „Deci, aceasta va fi o problemă reală ” .

Potrivit estimărilor, cel  puțin 80 de milioane de copii sub vârsta de un an sunt expuși riscului. Numărul estimat de bebeluși lipsiți de vaccinuri de rutină din cauza pandemiei:

 Asia de Sud-Est – 34,8 milioane

 Africa – 22,9 milioane

Focare curente de boli mortale prevenibile:

 Nepal și Cambodgia – rujeolă

 Etiopia – rujeolă, holeră și febră galbenă

“Ce e mai grav e că aceste boli vor reapărea “, spune Kate O’Brien, șefa departamentului de imunizare și vaccinuri.“Iar asta înseamnă că vom vedea decese ale copiilor într-un număr fără precedent în vremurile recente”. Dar această situație potențial devastatoare poate fi încă prevenită, „dacă guvernele acționează acum”.

Avertismentele vin în condițiile în care liderii mondiali se întâlnesc joi pentru Summit-ul global pentru vaccinuri, găzduit în acest an de Marea Britanie.

Țările și organizațiile donatoare vor solicita să acorde 7,4 miliarde de dolari pentru a se asigura că Gavi, Alianța pentru vaccinuri poate continua să livreze vaccinuri pentru salvarea vieților în unele dintre cele mai sărace comunități din lume, atât în timpul pandemiei, dar nu numai. Liderul Alianței, dr. Seth Berkley, spune că este crucială asigurarea vaccinurilor și funcționarea sistemului.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes