Milioane de teste rapide pentru Europa. Comisia Europeană recomandă folosirea lor masivă, mai ales în comunitățile cu multe cazuri de COVID-19

Comisia Europeană anunță încheierea unui contract pentru achiziționarea a peste 20 de milioane de teste antigenice rapide, care vor fi trimise în toate țările membre la începutul anului viitor.

Autoritățile europene recomandă testarea masivă a populației, iar testele rapide să fie folosite cu precădere în comunitățile în care există cazuri numeroase de infectare cu noul coronavirus, confirmate prin analize RT-PCR.

Testele antigenice rapide ne oferă viteză, fiabilitate și capacitatea de a răspunde rapid pentru izolarea cazurilor de COVID. Acest lucru este esențial pentru încetinirea propagării pandemiei. Testarea va rămâne fundamentală în lunile următoare, chiar dacă ne propunem să începem vaccinarea în UE din 27 decembrie. Trebuie să ne extindem capacitatea de testare în paralel ca să putem menține virusul sub control. Pentru a contribui la aceste eforturi, am semnat astăzi un contract care vine în sprijinul statelor membre cu peste 20 de milioane de teste rapide”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.

Comisarul recomandă ca testarea antigenică rapidă să fie făcută de personal medical calificat, iar guvernele europene să investească, acolo unde cazul, în formarea și certificarea personalului medical și altor operatori care să facă testări.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes