Ministerul Alexandru Rafila, declarații în direct, la Medika TV: „Am finalizat noi memorandumuri pentru deblocarea posturilor”

Într-o intervenție la Medika TV, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a vorbit public despre demersurile care s-au făcut pentru deblocarea posturilor din sănătate. 

„Am finalizat atât noi, cât şi Ministerul Dezvoltării, care are responsabilitatea spitalelor care ţin de autorităţile locale, noi avem responsabilitatea spitalelor care sunt subordonate Ministerului Sănătăţii. Am finalizat noi memorandumuri pentru deblocarea posturilor. Mâine le vom discuta la sediul Ministerului Finanţelor şi sper ca în cel mai scurt timp Guvernul să aprobe aceste memorandumuri încât  până la sfârşitul lunii februarie aceste posturi să poată să fie efectiv ocupate. Ştiţi bine că există o anumită procedură, trebuie scoase la concurs şi ulterior,  într-un interval de 30 de zile se poate susţine concursul pentru aceste posturi”, a declarat Alexandru Rafila, luni, la Medika TV.

El a subliniat că și anul trecut au fost făcute memorandumuri, dar nu toate au fost aprobate. „Am finalizat atât noi, cât şi Ministerul Dezvoltării, care are responsabilitatea spitalelor care ţin de autorităţile locale, noi avem responsabilitatea spitalelor care sunt subordonate Ministerului Sănătăţii. Am finalizat noi memorandumuri pentru deblocarea posturilor. Mâine le vom discuta la sediul Ministerului Finanţelor şi sper ca în cel mai scurt timp Guvernul să aprobe aceste memorandumuri încât  până la sfârşitul lunii februarie aceste posturi să poată să fie efectiv ocupate. Ştiţi bine că există o anumită procedură, trebuie scoase la concurs şi ulterior,  într-un interval de 30 de zile se poate susţine concursul pentru aceste posturi”, a declarat Alexandru Rafila, la Medika TV.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea