Ministerul Apărării Naționale va accesa peste 148 de milioane de lei pentru un sistem de imagistică medicală

Un proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 148 de milioane de euro, va fi accesat de Ministerul Apărării Naționale cu scopul de a îmbunătăți serviciile medicale oferite de rețeaua medicală militară. Contractul de finanțare a fost semnat de Angel Tîlvăr, ministrul român al Apărării.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, contractul a fost încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, principalii beneficiari fiind Ministerul Apărării, Spitalul de Urgență Militar Central „Carol Davila” și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Scopul acestui proiect vizează implementarea managementului imagisticii medicale de tip multimedia la nivelul tuturor spitalelor militare, abordând toate specialităţile în vederea digitalizării proceselor medicale asociate.

Military Multimedia Archiving and Communication System (MILMACS) este o platformă de telemedicină comună la nivel naţional, bazată pe tehnologia MACS (Multimedia Archiving and Communication System), specializată pentru sistemele de imagistică medicală, dar şi pentru serviciile clinice şi de diagnostic” se arată în comunicatul transmis publicității de către MApN.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea