Ministerul Sănătății a făcut anunțul! A fost confirmat primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie la o tânără din Giurgiu

Primul caz de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmat de Ministerul Sănătății. Noua tulpină a fost descoperită la o femeie din Giurgiu care nu a călătorit în străinătate. Pacienta nu este internată, având o formă ușoară a bolii.

Noua tulpină a virusului a face parte din tulpinile de SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5 – 8 ianuarie la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Ministerul Sănătății a transmis printr-un comunicat de presă că pacienta este o tânără de 27 de ani, din județul Giurgiu, a cărei stare de sănătate este bună. „Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Mai mult, reprezentanții instituției fac apel pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară care, având în vedere gradul ridicat de contagiozitate al noii tulpini, trebuie respectate mai mult ca înainte. „Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea