Ministerul Sănătății a publicat lista cetrelor de vaccinare în care se administrează noul ser anti-COVID-19

Ministerul Sănătății a făcut publică lista centrelor de vaccinare unde poate fi administrat noul vaccin anti-COVID-19, adaptat subvariantelor BA.4 și BA.5.

Vaccinul este destinat persoanelor cu vârsta peste 12 ani, vaccinate cu schema primară anti-COVID cu cel puţin trei luni înainte.

A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 3 luni înainte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Vaccinul nu previne infectarea, dar oferă protecție împotriva formelor grave și severe de boală COVID-19. Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrele de vaccinare și, la cerere, la medicii de familie. Iată lista completă aici.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea