Ministerul Sănătății: sportul în interior, doar cu mască! Ce urmează după această recomandare

Ministerul Sănătății anunță că susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Pe de altă parte, oficialii din sănătate spun că activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, dar numai cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

Precizările Ministerului vin după ce asociații ale părinților și elevilor au reclamat că eleviiau probleme în timpul orelor de educație fizică din cauza măștilor pe care le poartă și au cerut lămuriri clare, în contextul în care în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nu era specificat concret cum trebuie să se desfășoare orele de sport.

Ministerul Sănătății precizează că incidența în creștere a cazurilor de COVID-19 de la reluarea cursurilor în format fizic, inclusiv în rândul cadrelor didactice și elevilor, impune purtarea măștii la orele de sport, atunci când acestea se desfășoară în interior.

Potrivit M.S., până la data de 1 martie se înregistraseră, în toată țara, 405 infectări în rândul elevilor, 418 în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, iar 494 de clase/grupe și-au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021.

În timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere. Măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare”,  transmite Ministerul Sănătății.

Urmează ca ordinul comun al celor două ministere să fie completat.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea