Ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit cu sindicaliștii din sănătate

Întâlnire de lucru a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cu reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”. Principalele teme de discuție au vizat salarizarea în domeniul medical din România, precum și alte aspecte ce țin de domeniul sanitar.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe teme de interes pentru domeniul cărora asupra cărora s-au convenit ca soluții, acordarea creșterilor salariale aferente anului 2022. Decizia aparține Guvernului, însă în calitate de ministru al sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și-a exprimat susținerea pentru solicitările legitime ale lucrătorilor din sănătate.

Utilizarea stimulentelor prevăzute de legea 95/2006. Având în vedere prevederile legale, prof. univ.dr. Alexandru Rafila și-a exprimat acordul de principiu privind utilizarea stimulentelor de toate unitățile sanitare, inclusiv cele din subordinea Ministerului Sănătății, pentru personalul medical şi de specialitate, însă numai în condițiile în care acestea au fondurile necesare pentru acordarea stimulentelor financiare lunare.

Mai mult decât atât, ministrul Alexandru Rafila a precizat și faptul că se caută soluții pentru „acordarea în continuare a sporului de epidemie. Având în vedere că pandemia COVID-19 se încadrează în categoria epidemiilor deosebit de grave, este necesar ca personalul care participă efectiv la aplicarea măsurilor de limitare a pandemiei COVID-19, incluzând tratarea pacienților COVID-19, să beneficieze în continuare de drepturile prevăzute de HG nr. 153/2018. Demararea unui program de formare și recunoaștere a personalul nemedical/TESA ca personal specific sectorului sanitar

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România a solicitat în repetate rânduri Guvernului României intervenția de urgență pentru sprijinul profesioniștilor din sistemul public de sănătate.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea