Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a inaugurat Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice, deschis la Iași

Prima instituție medicală din Moldova destinată screening-ului și diagnosticului bolilor oncologice a fost deschisă vineri, 25 martie a.c., la Iași. Centrul de Screening și Diagnostic în Bolile Oncologice a fost inagurat în prezența ministrului Sănătății, Alexandrul Rafila.

Valoarea investiției se ridică la 32 de milioane de lei, iar noul centru va asigura screening pentru depistarea cancerului de col uterin, de sâng, de piele, colorectal sau de prostată. Totodată, acest centru va face parte dintr-un campus medical cu profil oncologic.

Acest centru, dincolo de un pachet de servicii preventive în domeniul oncologic oferă şi alte servicii de sănătate în regim ambulatoriu, ceea ce este foarte bine pentru că creşte adresabilitatea în zona de screening, pe de o parte, iar pe de alta, poate să completeze veniturile acestei unităţi care este funcţională. S-a reuşit pentru că s-au realizat mai multe proiecte iar această finalizare a proiectelor care duce la realizarea unui obiectiv trebuie să devină obişnuinţă” a declarat ministrul Alexandru Rafila, în timpul vizitei sale.

Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice are 6 niveluri și este dotat cu aparatură de ultimă generație. Investiția s-a realizat cu fonduri europene și de la bugetul de stat. Centrul va funcționa în cadrul Instittului Regional Oncologic din Iași.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea