Ministrul Sănătății, demonstrație de forță: 5 șefi de DSP-uri, destituiți

Directorii mai multor direcții de sănătate publică din țară au fost demiși, în prima zi lucrătoare a săptămânii. Surse din Ministerul Sănătății au confirmat demiterea directorilor executivi de la Timiș, Arad, Brașov și Tulcea. Ordinele de înlocuire au fost semnate, luni după-amiază, de ministrul Sănătății și urmează să fie transmise în teritoriu.

Înlocuirea directorilor de direcții de sănătate publică s-a făcut pentru a asigura o mai bună funcționalitate a instituțiilor, în perioada crizei provocate de noul coronavirus. Pe de altă parte, sunt analizate, la Ministerul Sănătății, situațiile care au condus la formarea de cozi în fața unor direcții. Persoanele ieșite din autoizolare au nevoie de adeverințe care să confirme expirarea perioadei în care au avut obligația de a sta în case. Oamenii care au așteptat ore în șir, la coadă, s-au plâns că au încercat să contacteze telefonic sau pe e-mail DSP-urile, dar nu li s-a răspuns.  

Oficiali din Ministerul Sănătății au confirmat pentru medikatv.ro că situația este cunoscută la nivelul instituției și că se caută soluții pentru că s-a constatat o supraaglomerare a direcțiilor din cauza obligativității de a elibera adeverințele de ieșire din autoizolare. Numai în cursul zilei de luni, direcțiile de sănătate publică au dat 400 de astfel de avize.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea