Ministrul Sănătății despre al doilea val al pandemiei de coronavirus. Când se așteaptă

Un al doilea val al pandemiei de coronavirus în România s-ar putea înregistra, potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, în lunile octombrie-decembrie.

“Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem de acest val. Avem trei zile care altădată erau zile de vacanţă, suntem după două luni în care răbdarea populaţiei a fost pusă la încercare, dar oamenii trebuie să înţeleagă că răbdarea este pentru ei. Am avut momentul Sărbătorilor Pascale gestionat bine, iar dacă şi momentul 1-3 mai va fi gestionat bine, va însemna şi o speranţă la relaxare“, a declarat, sâmbătă la Iași, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a vorbit la Iași și despre capacitatea țării de a testa populația: “În acest moment sunt 70 puncte de testare în ţară, iar capacitatea aparatelor este 10.086 de teste pe zi. Asta nu înseamnă că atâtea teste se fac. Nu contează doar aparatul, contează şi resursa umană. Nu putem avea pretenţia ca cineva care a fost instruit patru zile, n-a mai lucrat poate din rezidenţiat sau din facultate pe un aparat să poată gestiona acel aparat cum fac cei care lucrează de 10-20 de ani. De asta avem şapte, opt sau nouă mii de teste pe zi în loc de zece mii“.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru s-a aflat sâmbătă la Iaşi, unde a inspectat Maternitatea Cuza Vodă şi Spitalul de Boli Infecţioase.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea