Ministrul Sănătății, întâmpinat cu proteste la Iași, la vizita în Spitalul modular Lețcani

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns, duminică la Iași, și a vizitat spitalul modular de la Lețcani, pus în funcțiune cu întârziere. Însoțit de prefectul județului Iași Marian Grigoraș, de noul președinte al CJ Iași, Costel Alexe, de directorul DSP Vasile Cepoi și de managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Carmen Dorobăț, ministrul Nelu Tătaru s-a deplasat la spitalul modular unde a fost întâmpinat cu proteste. Avocata Diana Ivanovici-Sosoacă i-a adresat lui Nelu Tătaru mai multe întrebări și critici, aceasta fiind organizatoarea mai multor proteste anti-mască, dar și a evenimentelor din Curtea Mitropoliei, de la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

La spitalul modular a venit și fostul președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, care ar fi vrut să-i adreseze câteva întrebări lui Nelu Tătaru. Acesta a fost evacuat de oamenii care asigurau paza. ”Mulțumesc că , după patru luni de muncă la acest spital, sunt dat afară. Asta este viața!”a comentat Popa.

Ca urmare a acestor incidente, declarația de presă care era programată la fața locului, la finalul vizitei, a fost susținută la Prefectură. În cadrul conferinței, președintele CJ Iași, Costel Alexe, a declarat că DSP a identificat opt lipsuri la unitatea de la Lețcani. Printre acestea ar fi și faptul că spitalul poate funcționa doar până la temperaturi de -7 grade Celsius, după aceea conductele de apă nemaifiind funcționale. Problemele din spitalul modular au fost semnalate, prima oară, de medici, iar parte din ele au fost confirmate de DSP Iași.

Spitalul modular de la Lețcani a fost pus în funcțiune luna trecută, cu o capacitate redusă, față de cea prevăzută, primii pacienți fiind internați pe 17 octombrie.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea