Ministrul Sănătății, prima reacție după relaxare: ”O relaxare neînțelesă. Se poate ajunge la reintroducerea stării de urgenţă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a reacționat, duminică, după două zile de la momentul la care măsurile luate în lupta cu coronavirusul au fost relaxate. Tătaru a catalogat reacția oamenilor și a unora dintre agenții economici care și-au reluat activitatea din 15 mai ca fiind una de ”relaxare neînțeleasă sau mai puțin corect înțeleasă”

Dacă am relaxat anumite domenii le-am relaxat tocmai considerând că acestea sunt cele care ar putea fi cu cele mai puţine repercusiuni. Avem două zile şi în aceste două zile am văzut că atât agenţii economici cât şi o parte din populaţia uitat să urmărească şi acele reguli de funcţionare şi desfăşurarea activităţilor odată cu reluarea activităţilor. (…) Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluţia, dacă această evoluţie este nefavorabilă vom interveni şi vom pune restricţii. Dacă situaţia va fi favorabilă atunci putem să venim şi cu alte relaxări”, a declarat, duminică, la Antena 3, Nelu Tătaru.

Ministrul Tătaru a adăugat că dacă se va constata o creștere a cazurilor de COVID-19 se poate reveni la starea de urgență.

S-a luat în considerare şi acest scenariu, dacă situaţia scapă de sub control şi nu avem alte măsuri pentru a putea să reglementăm – creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de cazuri în terapie intensivă, creşterea numărului de deces se poate ajunge la reintroducerea stării de urgenţă”, a adăugat ministrul Sănătății.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea