Ministrul Sănătăţii: ”Urmează două săptămâni grele”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că se menține scenariul conform căruia România va avea, la vârful pandemiei, între 10.000 și 12.000 de bolnavi de coronavirus. Dar, acest număr se poate modifica în funcție de cum vor acționa românii în următoarele două săptămâni.

Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că există o creştere moderată a numărului de cazuri de la o zi la alta, precum şi o creştere moderată a numărului de cazuri critice, care necesită ventilaţie. ”Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator.” a adăugat ministrul Sănătății.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea