Ministrul Sănătății: Urmează o lună grea în lupta cu pandemia

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că urmează o lună grea în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza începerii anului şcolar și a campaniei electorale.

Totuși, dacă populația va respecta toate regulile impuse, iar oamenii vor fi precauți, România ar putea înregistra, din octombrie, o scădere a numărului de cazuri noi de infectare.

Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Ministrul a subliniat că țara noastră nu a depășit încă primul val al pandemiei. Totodată, el a atras atenția cu privire la necesitatea asigurării în școlii a tuturor condițiilor pentru eliminarea riscului de infectare.

Consiliile de Administraţie ale şcolilor propun Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă scenariul pe care îl va urma acea clasă. Dacă vor opta pentru scenariul 1, faţă în faţă, atunci trebuie să existe acea distanţare de un metru, trebuie să existe masca şi dezinfectant, trebuie să existe acele circuite care se pot regăsi şi la intrarea în şcoală, şi pe holuri în pauze şi în curtea interioară a şcolii. Dacă nu se poate asigura acea distanţare de un metru, există acele separatoare care trebuie puse între cei doi copii”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea