Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Vor exista schimbări peste tot”

Proaspăt reinstalat în funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a făcut o scurtă radiografie a instituției pe care o conduce. Acesta a declarat că în perioada următoare se vor produce schimbări substanțiale atât la nivelul Ministerului Sănătății, cât și al instituțiilor din subordine.

Schimbările pe care Vlad Voiculescu vrea să le facă vor viza funcții înalte din Ministerul Sănătății, precum cea de secretar de stat. De asemenea, schimbări s-ar putea produce și în instituțiile subordonate Ministerului.

Vor exista schimbări peste tot, de la secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din sănătate, la toate instituţiile centrale, fără excepţie, vor exista schimbări”, a precizat Vlad Voiculescu pentru EpochTime.ro.

Vlad Voiculescu are în plan să desfășoare o misiune de audit intern la Ministerul Sănătății, urmând să analizeze și situația personalului din cadrul instituției. „Da, va fi un audit la Ministerul Sănătății, realizat de experții pe care i-am adus. Ministerul Sănătății este o instituție slăbită din punct de vedere al personalului. Avem doar 250 de poziții ocupate și sunt o mulțime de arii care trebuie acoperite”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Mai mult, ministrul Sănătății a explicat și care sunt prioritățile mandatului său, în următoarea perioadă, explicând că instituția se află pe ultimele locuri în privința absorbției de fonduri europene.

Suntem sub 30% la absorbția de fonduri europene. Nu am folosit nici banii împrumutați în 2014 de la Banca Mondială. De asemenea, din fondurile disponibile pentru spitalele regionale nu s-a cheltuit niciun leu”, a precizat ministrul Voiculescu.

De asemenea, Vlad Voiculescu are în vedere construirea unor relații de parteneriat atât în interiorul instituției pe care o conduce, cât și între celelalte instituții din subordinea Ministerului Sănătății.

Îmi doresc o mai bună colaborare între partenerii externi ai Ministerului Sănătății. Mă refer aici la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Agenția Națională a Medicamentului, spitale. Unele lucruri trebuie să devină transparente”, a mai spus Vlad Voiculescu, pentru sursa citată.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea