Mișcarea poate vindeca durerea mai bine decât analgezicele

Mișcarea are numeroase beneficii pentru organism. Noi studii arată că atunci când facem exerciții fizice putem scăpa de durerile de oase și de mușchi. Mai mult, specialiștii recomandă mișcarea în detrimentul medicamentelor cu efect analgezic și antiinflamator.

„Mișcarea are efecte incontestabile antiinflamatorii, miorelaxante, analgezice. Sunt cunoscute aceste efecte și cu toate acestea ele lipsesc destul de mult din rândul prescripțiilor medicale în contrapartidă cu medicamentele care sunt benefice, dar au efecte secundare de aceea este recomandat să le luăm în totdeauna doar cu recomandarea medicului” susține fizioterapeutul Alexandru Ilie.

Specialiștii recomandă tuturor persoanelor ca înainte de administrarea unui medicament, eliberat chiar și fără rețetă, să citească foarte bine prospectul produselor pentru a identifica reacțiile adverse.

„Chiar îi încurajez pe cei care ne privesc să citească în totdeauna prospectul oricărui medicament. Uitați-vă pe prospectul oricărui produs care conține ibuprofen, de exemplu, și uitați-vă că un antiinflamator atât de răspândit câte efecte secundare are și cu toate acestea el este foarte larg utilizat în contrapartidă cu mișcarea” mai spune Alexandru Ilie.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea