„MITINGUL EPUIZĂRII”, în fața Guvernului. Protestul cadrelor medicale, epuizate de lupta din pandemie (GALERIE FOTO)

Zeci de sindicalişti SANITAS au pichetat astăzi sediul Guvernului. În Piața Victoriei au fost prezente cadre medicale din București, dar și din țară, printre care medici și asistenți din Suceava și Prahova.

Protestul sindicaliștilor SANITAS s-a numit “Mitingul epuizării”,  pentru că, spun aceștia, toate căile de dialog cu guvernul au fost epuizate. Și la fel de epuizat este și personalul medical.

Federaţia Sindicală SANITAS reclamă că personalului medical nu i se respectă dreptul la odihnă, dar nici plata decentă a muncii.

“Ne-au epuizat: strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali! Membrii noștri, salariați în sistemul sanitar și în sistemul de asistență socială sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizați cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac față luptei cu virusul ucigaș din cauza stresului la care sunt supuși, stres care le slăbește capacitatea de apărare!

Pacienții noștri sunt epuizați de lipsa predictibilității în ceea ce privește posibilitățile de tratament pentru afecțiunile cronice sau urgențe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce privește strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerență în ceea ce privește conduita și pașii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2.

Societatea în întregime este și ea epuizată din cauza bâlbelor nesfârșite ale factorilor de decizie în ceea ce privește gestionarea pandemiei la nivel național!”, au transmis reprezentanții SANITAS.

Protestul de astăzi a fost doar primul dintr-un șir de acțiuni sindicale ce vor avea loc în perioada următoare. SANITAS a anunțat că astfel de acțiuni de protest vor avea loc în fiecare zi de marți, de acum înainte, până când revendicările sindicaliștilor vor fi rezolvate.

Acțiunea de stradă vine după ce luna trecută cadrele medicale au intrat în grevă japoneză, după cum puteți citi AICI.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea