Modificări aduse sistemului de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă pot beneficia de gratuitate pentru efectuarea analizelor medicale

Oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au modificat accesul persoanelor pentru servicii de analize medicale gratuite, astfel încât, indiferent de vârstă, orice pacient poate benefica de acest tip de serviciu.

Potrivit noii reglementări, începând cu vârsta de doi ani, orice persoană care are cetățenia română poate beneficia de investigații medicale gratuit.

„De la 1 iulie există importante modificări în sistemul de asigurări de sănătate. Vorbim de consolidarea şi dezvoltarea pachetelor de prevenţie care sunt musai de implementat şi de legiferat, dar şi de plătit. Astfel, toate categoriile de vârstă de la doi ani în sus vor avea acces, o dată pe an, la servicii medicale de prevenţie, dar şi la analize medicale şi investigaţii. O parte din ele vin peste valoarea de plafon” au explicat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Este vorba despre aceste analize medicale care se realizează anual, în baza trimiterilor eliberate de medicii de familie sau de către medicii specialiști.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea