Modificări legislative pentru sprijinul persoanelor cu dizabilități, anunțate de Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale

Într-o postare pe rețelele de socializare, Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a făcut publice o serie de modificări legislative prin care se oferă sprijin persoanelor cu dizabilități, astfel încât acestea să-și poată îmbunătăți calitatea vieții.

Legea prevede cerințe de accesibilitate pentru produse și servicii, exemple indicative și fără caracter obligatoriu de soluții posibile care contribuie la respectarea cerințelor de accesibilitate, cerințe de accesibilitate în ceea ce privește mediul construit în care sunt furnizate serviciile incluse în domeniul de aplicare, precum și procedura de evaluare a conformității.

De exemplu, echipamentele terminale utilizate pentru accesul la serviciile mass-media audiovizuale sau bancomatele și automatele pentru bilete vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități. „România a făcut un salt important în ceea ce privește asigurarea accesului neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la anumite produse sau servicii. Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei UE 2019/882 privind cerințele de accesibilitate aplicabile produselor și serviciilor stabilește obligațiile producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de a se asigura atunci când introduc pe piață produse, că acestea au fost proiectate și fabricate în conformitate cu anumite cerințe specifice de accesibilitate„ a precizat Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Modificările legislative se vor aplica produselor și serviciilor care vor intra pe piața din România după data de 28 iunie 2025.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea