Muzica, remediu pentru îmbunătățirea stării de bine

Se spune că muzica dă tonul în foarte multe situații. Iar asta se întâmplă și atunci când vine vorba despre capacitatea de a ne îmbunătăți funcțiile creierului. O melodie optimistă, ascultată în momentele în care suntem deprimați sau anxioși, ne poate ajuta să depășim aceste momente dificile.

De cele mai multe ori, asociem impasul prin care trecem cu o muzică dramatică. Specialiștii ne recomandă să acordăm mai multă atenție acestui amănunt și să înlocuim acest gen cu unul mai optimist.

„Tindem să ascultăm melodii dramatice, dacă suntem în depresie sau în anxietate. Este foarte important să alegem ce vrem să ascultăm, ce vrem să citim. O muzică optimistă. Muzica clasică ne dezvoltă foarte mult, a-i învăța la un instrument ar fi ideal” susține dr. Maria Roman, medic primar psihiatru.

De asemenea, înainte de a merge la culcare, pentru un somn liniștit, este de preferat să ascultăm muzică liniștitoare și să nu citim sau să urmărim știri negative.

„Să nu fie muzică cu anumite mesaje, dure sau seara la culcare să nu urmărim știri negative. În cazul acesta creierul procesează toate aceste informații” mai spune dr. Maria Roman.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea