NATURA, MEREU SURPRINZĂTOARE! Ce se întâmplă cu creierul femeilor care consumă pește

Tot mai multe studii demonstrează că un consum ridicat de pește poate avea efecte pozitive nu doar asupra circulației sanguine, ci și asupra creierului. Se pare că acizii grași Omega 3 pe care carnea de pește îi conține protejează creierul, în special pe cel al femeilor, de efectele toxice ale poluării din aer.

Consumul ridicat de carne de pește sau crustacee cel puțin de două ori pe săptămână poate avea efecte benefice asupra creierului, în special în cazul femeilor. Este concluzia unui studiu publicat recent de Academia Americană de Neurologie și citat de CNN.

Acizii grași Omega – 3 luptă împotriva inflamației și mențin structura creierului, prevenind îmbătrânirea. De asemenea, ajută împotriva deteriorării scoarței cerebrale generată de metale precum plumbul și mercurul”, susține autorul studiului, dr. Ka Kahe, profesor de epidemiologie și obstetrică ginecologice la Universitatea Columbia din New York.

Studiul a analizat modul de viață al femeilor de peste 70 de ani care locuiesc în cele mai poluate zone din America. Astfel s-a constatat că cele care aveau o cantitate scăzută de acizi grași Omega – 3 în sânge erau supuse unui risc de a le fi afectat creierul.

Cercetătorii au descoperit că acizii grași Omega – 3 păstrează în dimensiuni normale hipocampul și material albă din creier, chiar dacă femeile înaintează în vârstă.

Îmbătrânirea creierului prin pierderea materiei albe apare în mod obișnuit la femeile în vârstă, însă aceste procese sunt accelerate și de factorii de mediu, se mai arată în această cercetare.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea