Ne poate durea umărul de la aerul condiționat? Opinia medicilor

Expunerea prelungită la aparatele de aer condiționat poate afecta sănătatea articulațiilor, mai ales dacă ne confruntăm deja cu o sensibilitate sau cu inflamații, explică specialiștii.

„În general dacă există mici inflamații, ele se exacerbează la rece și la umezeală în general. Dacă articulațiile sunt mai sensibile și aerul rece lovește fix aceste zone atunci automat se activează inflamația. Inflamațiile produse de aerul rece sunt de scurtă durată și nu ar trebui să ne afecteze calitatea vieții” susține dr. Mihai Râșcu, medic primar ortopedie-traumatologie, coordonator al Lotului Federației Române de Gimnastică.

Specialiștii recomandă, de asemenea, să evităm zonele în care aerul condiționat funcționează la capacitate maximă și aerul din încăperile în care ne aflăm este foarte rece.

„Acum este perioada cea mai neplăcută pentru că e foarte cald, oamenii se îmbracă subțire pentru a face față căldurii, dar într-unele spații închise este foarte, foarte rece. Cred că ar trebui să fim mai protejați și de aerul rece, mai ales dacă știm că avem probleme inflamatorii” mai spune dr. Mihai Râșcu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea