Necesitatea celei de-a treia doze de vaccin, evaluată de specialiștii din SUA. Care sunt riscurile luate în calcul

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii evaluează posibilitatea introducerii celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, în vederea creșterii imunității în fața noilor tulpini ale coronavirusului. Este însă nevoie de date suplimentare pentru a se şti dacă o a treia doză ar putea duce la o creștere a riscului de efecte secundare grave, potrivit Reuters.

Într-o scurtă întâlnire cu presa, Jay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, a spus că a doua doză a fost asociată cu un număr mai mare de efecte secundare decât prima, ceea ce ar putea însemna că o a treia doză ar putea veni cu un risc și mai mare.

Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a spus Jay Butler.

Analiza vine după ce Pfizer şi BioNTech au anunțat că intenţionează să solicite autorităţilor de reglementare din SUA să autorizeze a treia doză de vaccin anti-COVID, pe baza studiilor care arată o creștere a eficienței serului împotriva variantei Delta a coronavirusului.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes