Noi date despre eficiența anticorpilor monoclonali. “Cocktailul lui Trump”, eficient ca un vaccin

Terapia cu anticorpi monoclonali este extrem de eficientă, transmit companiile producătoare, citate de Reuters.

Astfel, cocktailul de la Regeneron a contribuit la reducerea riscului de infecții simptomatice cu 81% în rândul persoanelor care aveau în familie o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.

Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic”, a transmis Roche, compania parteneră a Regeneron în dezvoltarea anticorpilor monoclonali. „Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, au mai spus reprezentanții Roche.

Anticorpii monoclonali au devenit cunoscuți la nivel mondial după ce fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a primit acest tratament când a fost diagnosticat cu COVID-19.

Cocktail-ul a fost testat cu succes și în România, iar reputați medici infecționiști au vorbit despre rezultatele încurajatoare ale acestui produs.

Despre rezultatele înregistrate în România puteți citi AICI și AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea